Novosti

JESTE LI SPREMNI? DANAS OTVARAMO PRIJAVE ZA SFZGB2017!

kolovoz 17, 2017.

Kako pokrenuti uspješan startup na najbolji mogući način? 

Jednostavno, prijavi se, postani jedan od odabranih timova u predakceleracijskom programu Startup Factory Zagreb i na dobrom si putu da ostvariš svoj poslovni uspjeh! 

JESTE LI SPREMNI? DANAS OTVARAMO PRIJAVE ZA SFZGB2017!

ZAŠTO SE PRIJAVITI? 

Odabranim startup timovima pruža se strukturirana edukacija, mentorstvo, financijska potpora iz fonda od ukupno 100 000 eura te podrška i umrežavanje sa startup zajednicom. 

Startup Factory Zagreb program pokrenut je od strane Razvojne agencije Grada Zagreba. Cilj ovog predakceleracijskog programa je poticanje razvoja novih smart city proizvoda i rješenja.

OD DOBRE IDEJE DO USPJEŠNOG POSLOVANJA

Ove jeseni Startup Factory Zagreb kreće s novim ciklusom programa.

U sklopu ovogodišnjeg programa do 20 timova imati će priliku razvijati svoja inovativna rješenja. Nakon selekcijskog procesa odabrani finalisti dobiti će infrastrukturnu, edukacijsku, mentorsku i financijsku podršku kroz 10 tjednih modula. Program će se provoditi od listopada do prosinca u novom prostoru Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb u 12. paviljonu Zagrebačkog Velesajma.

Prijave mogu biti iz  4 tematska područja: Smart Energy, Smart Mobility, Smart Tourism i Smart Silver Economy.

Ovaj jedinstveni javno financirani “no equity” (bez ulaska u vlasničku strukturu) program pokrenut  je po prvi puta prošle godine. TimoviDare2Dream, Freewa, Holy, SightRun i Vollo koji su prošli taj prvi ciklus već sada nižu brojne poslovne uspjehe te grade svoju prepoznatljivost na tržištu.

Pozivamo sve startupove i razvojne timove s inovativnim Smart City rješenjima da se prijave za sudjelovanje u programu već danas!

Link za prijave u program objavljujemo na Startup Factory Zagreb webu u toku današnjeg dana! 

FIA Global Startup Contest - Vollo izabran u top 10 smart city i mobility startup-ova u Europi

4. 6. 2017.

Vollo je odabran među top 10 startup-ova od strane FIA Smart Cities Startup (Fédération Internationale de l’Automobile).

Započela Freewa crowdfundinga kampanja na Indiegogo platformi

2. 6. 2017.

Ulazeći u kampanju, svi oni koje žele podržati Free Water inicijativu, omogućavaju proizvodnju prve serije Freewa eko boca i torbica te daljnje razvijanje aplikacije za lociranje izvora besplatne pitke vode. Već u prvom danu kampanje zajednica je reagirala poduprijevši projekt s 20% sredstava potrebnih za početak proizvodnje u samo nekoliko sati od lansiranja kampanje, a hrvatski i međunarodni mediji prenijeli su priču o ekološkoj inicijativi iz male Hrvatske.

Hack A City </ZAGREB2017

1. 6. 2017.

Obavještavamo Vas kako je Hack a City </ZAGREB2017 SMART MOBILITY hackathon koji je trebao biti održan 2. i 3. lipnja 2017. odgođen do jeseni.

Freewa aplikacija uskoro dostupna svima!

29. 5. 2017.

Voda je život, a Freewa (FreeWater) inovativan projekt koji lansiranjem Indiegogo crowdfunding kampanje kreće u osvajanje naklonosti globalnog tržišta!

Hack A City </ ZAGREB2017

25. 5. 2017.

Hackacity je hackathon koji će se 2. i 3. lipnja 2017. održati diljem svijeta. Cilj događaja je isporučiti Smart City rješenje za povećanje kvalitete života u gradovima uz korištenje baza otvorenih podataka koji će putem FIWARE platforme biti osigurani svim sudionicima Hackacity-a. 

Sudjelovali smo na Europe Startup Week Zagreb

6. 2. 2017.

Startup Europe Week je događaj koji se od 6. do 10. veljače odvija istovremeno u 40-ak zemalja, odnosno preko 200-tinjak gradova diljem Europe. Jedan od tih gradova je i Zagreb. Zagrebački događaj održao se 6. veljače 2017. u dvorani Kuće Europe.

Martin Reents ponovno posjetio Startup Factory Zagreb

31. 1. 2017.

Priznati njemački poduzetnik s bogatim iskustvom na startup sceni, Martin Reents ponovno je posjetio naš prostor na Žitnjaku te sa SFZGB timovima nastojao razriješiti preostale nedoumice i pitanja vezana uz vođenje startupa i njihovo što bolje pozicioniranje na tržištu. 

Upravo završio ciklus SFZGB2016 predavanja

16. 12. 2016.

Kako se kalendarska godina bliži kraju, tako se s današnjim izlaganjem Ivane Gažić,  predsjednice Uprave Zagrebačke burze i Urmasa Peikera,  co-foundera Founderbeama završava ciklus edukativnih predavanja održanih u sklopu projekta Startup Factory Zagreb. Da podsjetimo, provedba Programa je započela 16. listopada 2016.  Kroz deset tematski osmišljenih modula i više od 35 predavanja  pokrivena su sva područja relevantna za uspješno poslovanje svakog startupa.

Design4Enterprises u sklopu STARTUP FACTORY ZAGREB programa

16. 11. 2016.

Inovacije temeljene na dizajnu su ključ tržišnog uspjeha!

Vollo proglašen najboljim hrvatskim startupom u ranoj fazi razvoja

31. 10. 2016.

Vollo je online servis za pretragu, usporedbu i kupnju autobusnih karata koji je na CESA  (Central European Startup Awards) startup natjecanju proglašen najboljim hrvatskim startupom u ranoj fazi razvoja. Grand Finale CESA natjecanja održat će se 1. prosinca u Ljubljani, gdje će Vollo predstavljati Hrvatsku u regionalnoj konkurenciji startupa u ranoj fazi razvoja.

Grad Zagreb osvojio nagradu u kategoriji pametnog obrazovanja

12. 10. 2016.

Održana je konferencija Pametni gradovi - gradovi budućnosti na kojoj je Gradu Zagrebu dodijeljena nagrada u kategoriji Pametnije obrazovanje za projekt, predakceleracijskog programa Startup Factory Zagreb.

Startup Factory Zagreb započeo s provedbom programa

7. 10. 2016.

Nakon proglašenja najboljih timova i njihovog ulaska u predakceleracijski program Startup Factory Zagreb, krećemo s konkretnim radom!

Cilj nam je kroz infrastrukturnu, mentorsku i financijsku platformu pomoći izabranim timovima pri razvoju njihovih inovativnih ideja i stvaranju kvalitetnih te tržišno održivih poduzetničke pothvata.

Proglašeni pobjednici Startup Factory Zagreb 2016.

22. 9. 2016.

Nakon održanog Bootcampa poznati su timovi koji će kroz predakceleracijski program Startup Factory Zagreb uz infrastrukturnu, mentorsku i financijsku pomoć razvijati svoje ideje s ciljem stvaranja kvalitetnih i tržišno održivih poduzetničkih pothvata.

Održan je SFZGBootcamp – događaj usmjeren startup tvrtkama, timovima i pojedincima koji su kroz pitch prezentirali svoje inovativne ideje, pokazali vještine i pokušali uvjeriti evaluacijski odbor kako upravo njihov projekt potencijalno može ostvariti profitabilno mjesto na tržištu.

SFZGB2016: Održan Hackathon - Smart Tourism, slijedi SFZGBootcamp!

20. 9. 2016.

Nakon uspješno održanog Hackathona, dvodnevnog programerskog maratona, spremni smo za novi događaj u okviru programa Startup Factory Zagreb!